Klubové akce


Oprava střechy pistolové střelnice

Technické sporty p.s. v Novém Městě na Moravě děkují Městu Nové Město na Moravě za poskytnutý finanční příspěvek formou grantu ve výši 10.000 Kč na pořízení materiálu k opravě střechy pistolové střelnice. Výměnu zetlelého trámu a položení nové plechové krytiny na střelnici provedli střelci za odborného dohledu pana Arnošta Rouska vlastními silami.

Střecha střelnice SSK Nové Město na Moravě

Vloženo: 12.10.2019, autor: Milan Marek


Novoměstští střelci v akci

Začátkem června opět ožila novoměstská střelnice.

Sobotu prvního červnového víkendu jsme věnovali dětem v rámci programu ke dni dětí. Malí zájemci si mohli vyzkoušet svůj talent ve střelbě do terče ze vzduchové pušky.

Druhý červnový víkend jsme již tradičně pořádali závody ve sportovní střelbě z malorážných zbraní.

V sobotu ukázali své umění puškaři, kde v disciplíně 60 ran vleže v kategorii ženy zvítězila domácí Marta Hauptmanová a v dorostenkách si 3. místo vystřílela naše naděje Radka Havelková. Ještě více se jí dařilo v polohovém závodě, který vyhrála. Velmi nás překvapila účast Lukáše Řádka, který po sedmi letech i bez tréninku obsadil pěkné 7. místo v kategorii mužů.

V nedělním závodě ovládli střelnici majitelé krátkých hlavní v disciplíně sportovní pistole 30+30 ran. Také zde jsme měli zastoupení v pořadí druhém Františkovi Smaženkovi a 9. Jiřím Zachovi.

Závěrem chci poděkovat Městu Nové Město na Moravě za poskytnutí dotace na nákup cen, sponzorům kteří nám ceny darovali a všem, kteří se podíleli na přípravě a hladkém průběhu závodů, závodníkům za reprezentaci klubu i Nového Města na Moravě a také Lukáši Řádkovi za profi fotky.

Vloženo: 22.6.2019, autor: Milan Marek


Úspěchy střeleckého klubu

Závodní sezona se vydařila střelcům ze Sportovně střeleckého klubu v Novém Městě na Moravě. Soutěže ve střelbě ze vzduchových pušek i pistolí probíhají většinou v zimních měsících a tak mohli střelci dokázat, že nepodcenili celoroční trénink ani přípravu.

Sezonu tradičně zahajuje brněnský 10ti kolový závod Pohár RSCM, který místní střelci považují spíše za trénink závodní disciplíny a odolnosti vůči stresu. Zejména nejmladší puškaři si tu po rychlém osvojení základů střelby mohou vyzkoušet závodní atmosféru. Celý pohár absolvoval v kategorii vzduchová puška junioři Petr Dufek ml. a umístil se na 19. místě.

Poháru AVZO v Horní Cerekvi se zúčastnili jen 2 naši závodníci, ale dali o sobě vědět. Leona Librová (puška do 14ti let vleže) sáhla po zlatu a Filip Lukeš (puška do 12ti let vleže) s pěkným nástřelem obsadil 12.místo.

Ve VC Bystřice nad Pernštejnem si L. Librová vystřílela 4.místo a Petr Dufek ml. za juniorskou pušku 7. místo. Tady se dařilo i v kategorii pistole – muži i ženy (Pavel Poul 5.místo, Petr Dufek st. 6.místo a Marie Dufková 2.místo).

Těžký závod s velkou konkurencí je každoročně Velká cena SSK Slatina Brno, kde ve svých kategoriích L. Librová i F. Lukeš brali shodně 13.místa a Jan Dufek (puška vleže do 12 let) 15.místo. Michaele Markové (vzduchová puška ženy) se podařilo vmísit mezi elitu a užila si bronzovou příčku. Dobře zastřílel i dorostenec Petr Dufek ml., obsadil 10.místo.

V Přeboru Kraje Vysočina přenechal P. Dufek ml. bramborovou medaili Míše Markové jen se ztrátou 0,1 bodu a sám bral 5.příčku. Nejmenší puškaři do 12ti let Jan Dufek a Filip Lukeš vystříleli 19. a 23.místo a na 11.místo dosáhla Leona Librová. Tento závod nazývaný také Třešťská diabolka se vydařil i v kategoriích vzduchová pistole ženy – M. Dufková získala bronzovou medaili a pistole muži – Pavel Poul a Petr Dufek st. obsadili 12. a 13.místo.

Střelecký klub v Novém Městě na Moravě má své zázemí na Bělisku, kde je krytá střelnice pro vzduchové pušky i pistole a venkovní střelnice pro střelbu z malorážky. Vyzkoušet si střelbu mohou děti i jejich rodiče každé pondělí a čtvrtek od 16 hod., kdy probíhají i tréninky. A pokud je střelba zaujme, Střelecký klub jim zapůjčí základní vybavení pro sportovní střelbu. Snazší to mají střelci z pistole, vše potřebné se jim vejde do nenápadného kufříku. Puškaři ale potřebují i speciální zpevněný oděv a jejich výbava je objemnější.

O své děti se tu rozhodně bát nemusíte. Jak řekl v rozhovoru pro Český rozhlas Region předseda klubu Jindřich Dvořák: „Sportovní střelba je jedním z nejbezpečnějších sportů. Střelci jsou uvážliví lidé, žádní zmatkaři. Všichni tady víme, co střelná zbraň dokáže udělat. Víme, co máme v ruce a od nás to ví i mládež, která sem chodí.“

Střelba je sice i o fyzické kondici, ale střelec nemusí být nutně atletem. Je to hodně o disciplíně a sebeovládání. A to potvrzují i slova rodičů mladého střelce: ,,Syn byl hyperaktivní, nesoustředěný a na sporty nešikovný. Z tréninku nejprve chodil unavený, soustředit se na střelbu bylo pro něj vyčerpávající. Nesoupeřil ale s protihráči, jen sám se sebou. Začalo ho to bavit, naučil se ovládat a po třech letech tréninku si na Mistrovství ČR AVZO vystřílel stříbrnou medaili.“

Střelnice je otevřena pro všechny, zájemci se mohou také individuálně domluvit na telefonním čísle 607 167 917 pan Jindřich Dvořák, 605 120 519 pan Milan Marek nebo psát o informace na mail ssknmnm@seznam.cz.

Vloženo: 12.2.2015, autor: Jindřich Dvořák


Velká cena SSK Nové Město na Moravě

VC SSK Nové Město na Moravě

V neděli 8. června 2014 mohli kolemjdoucí zaznamenat čilý ruch na střelnici Pod Běliskem. Novoměstský sportovní střelecký klub zde pořádal Velkou cenu SSK 0030 ve střelbě ze sportovní pistole na 30 + 30 ran jako 5. díl 10tikolové střelecké soutěže Vysočina Cup.
   Soutěže se zúčastnilo 20 střelců ze všech koutů Kraje Vysočiny, ale i z kraje Pardubického a Olomouckého. Naši střelci se mezi konkurencí rozhodně neztratili. Navrátilec František Smaženka využil domácího prostředí a všechny své soupeře suverénně přestřílel, Václavu Kostřížovi chybělo 12 bodů na pomyslnou bednu. Jenom Jiří Zach se pro technické problémy se zbraní mezi nejlepší střelce neprosadil. Tyto výsledky v součtu novoměstským střelcům stačily na bronzovou příčku v pořadí družstev za týmy Studnic a Polné.
   Příští kolo Vysočina Cupu pořádá SSK Vojnův Městec, a tak přejme našim střelcům neméně tak přesnou mušku jako v domácím závodě.

Vloženo: 19.6.2014, autor: Jindřich Dvořák


3 zlaté, stříbro a 2x bronz pro střelce

Novoměstský střelecký klub zakončil sezonu vzduchových palných zbraní na Mistrovství republiky AVZO 2014 v Hanušovicích.

Na dvoudenní mistrovství 29.-30.3.2014 vyrazila z Nového Města 14ti členná výprava střelců s velkými ambicemi. Výsledky nezmařily ani technické problémy se zbraněmi, které ještě v posledním přípravném týdnu napravovali trenéři střeleckého klubu doslova na koleni.

Nová vzduchová puška, pořízená z prostředků grantu poskytnutého Městem Nové Město na Moravě v letošním roce, byla s důvěrou svěřena nejlepší dorostence klubu Michaele Markové, která se odvděčila vystříleným mistrovským titulem. Stejně pevné nervy a jistou ruku měl i pistolář Josef Pohanka mezi juniory a puškař Ondřej Pazourek mezi staršími žáky. Oba se mohou pyšnit titulem mistra ČR AVZO. A že Ondrovi nechyběla ani odvaha, přidal k titulu i 4. místo mezi dorostenci.

Stříbrnou medaili obdržel za svůj výkon v mužské kategorii střelců náš nejzkušeněnjší člen - puškař Jiří Materna.

Není snadné zklidnit třesoucí se ruce pod přísnými zraky rozhodčích, soupeřů odhadujících vaše kvality a komentáři diváků. Kdo chce být na stupních vítězů a prožít si svoji chvilku slávy, musí co nejvícekrát zasáhnout ze vzdálenosti 10ti metrů střed terče o velikosti špendlíkové hlavičky. A to bravurně zvládla i Leona Librová a z Hanušovic si odvezla bronzovou medaili v kategorii mladších žákyň.

Že střelba není doménou jen silného pohlaví dokázaly i další dvě členky novoměstského klubu. Marie Dufková vystřílela vzduchovou pistolí v kategorii žen 3. místo a Marie Hlaváčková i přes technické problémy se zbraní krásné 4. místo.

Novoměstský klub se nemůže svým zázemím a technickým vybavením srovnávat s většími a bohatšími kluby, ale nemá nouzi o mladé nadějné střelce. O tom svědčí i další kvalitní výsledky – 4. místo Jana Dufka a 6. místo Filipa Lukeše mezi mladšími žáky, 6. místo Petra Dufka v kategorii starších žáků a 5. příčka dorostenky Martiny Měchačkové.

Všem nelze nic než poděkovat za kvalitní reprezentaci a šíření dobrého jména Nového Města na Moravě a popřát orlí zrak do dalších střeleckých závodů.

Vloženo: 18.4.2014, autor: Jindřich Dvořák


Úspěšné vykročení našich v novém roce

Členové našeho sportovně střeleckého klubu úspěšně vykročili do nového roku. První vavříny jsme sbírali na Velké ceně a.s.ZDAR ve Žďáře nad Sázavou 12.1.2014. Z celkového počtu osmi našich střelců zde mezi ženami v kategorii VzPi 40 vyhrála Marie Hlaváčková nástřelem 344 bodů. Druhé a třetí místo ve VzPu 40 dorostenců brala Michaela Marková za nástřel 359 bodů a Martina Měcháčková s 347 body. V této kategorii s mírným výkonnostním odstupem za našimi dorostenkami skončil na 4.místě Ondra Pazourek. Ze čtyř mužů střílejících v kategorii VzPi 60 byl nejlepší Vítězslav Svoboda na 12.místě.

Krajský přeborník 2014 Ondra Pazourek

Dalším závodem s naší účastí byla hned následující týden Třešťská diabolka dne 18.1.2014. Tento závod byl zároveň vypsán pro střelce z Vysočiny jako letošní Přebor kraje Vysočina. Na závod od nás vyrazila početná výprava 14ti střelců a dovezli si nazpět dvě medaile. Největší radost nám udělal ziskem titulu Přeborník kraje Vysočina Ondra Pazourek nástřelem 291 bodů v kategorii VzPu 30 vleže do 14ti let. Další cenný kov, tentokrát bronz pro náš klub získala v kategorii VzPu 30 vleže do 12ti let Leona Librová s výsledkem 265 bodů. Pochvalu zaslouží naši i za zisk tří velmi pěkných pátých míst: Míša Marková ve VzPu 40, Filip Lukeš ve VzPu 30 vleže do 12ti let a Petr Dufek ve VzPu 30 vleže do 14ti let.

Vloženo: 20.1.2014, autor: Jindřich Dvořák


Napsali o nás: Hitmagazín, číslo 21, ročník III, 24.10.2013

Ač opomíjená, je sportovní střelba jedním z nejúspěšnějších českých sportů olympiád

Těžko u nás hledat sportovního příznivce, který by neznal jména jako David Kostelecký, Lenka Hyková či Kateřina Emmons. Ti všichni jsou medailisty ve sportovní střelbě z letních olympijských her v posledním desetiletí. Mimo tyto vrcholné akce okrajový a nepříliš mediálně propagovaný sport má bohatou historii i zajímavou současnost také na Ždársku. Jen mistrů České republiky bychom zde našli hned několik.
    Vyjma Žďáru se sportovní střelbě daří také v dalších městech regionu. Ve Velkém Meziříčí, Bystřici nad Pernštejnem nebo v Novém Městě na Moravě. Zde má sportovní střelba bohatou minulost.
    První zmínka o sportovní střelbě v Novém Městě na Moravě je již ze začátku 19. století, kdy byla v roce 1813 založena Střelecká společnost, která byla v době svého vzniku jediným spolkem ve městě. Byla postavena střelnice, která se nacházela v místech dnešní Hornické ulice. Po zhruba sedmdesátileté přestávce, byla po založení tehdejšího Svazarmu v roce 1951 sportovní střelba obnovena.
   Také v současnosti je novoměstský střelecký oddíl aktivní. "Sdružujeme více než tři desítky aktivních členů. Zaměřujeme se především na výchovu mládeže, kdy mladí střelci začínají zhruba od osmi let věku. Nejprve začínají střelbou ze vzduchovky, posléze přechází na malorážku," říká předseda klubu Jindřich Dvořák.
    V Novém Městě na Moravě se mohou pochlubit tím, že před nedávném vychovali skutečnou střeleckou hvězdu. Jejich odchovankyně Petra Kaštánková totiž vybojovala titul mistrně Evropy. "Škoda jen, že aktivní činnosti těsně před olympiádou v Pekingu zanechala. Mohli jsme mít i olympijskou medailistku. To je bohužel trvalý problém sportovní střelby, velká "úmrtnost" mladých střelců," povzdychnul si předseda střeleckého klubu v Novém Městě.
    Svůj vliv na tuto skutečnost může mít finanční náročnost, která střeleckou vášeň obnáší. Kvalitní vybavení totiž přináší náklady v řádech desítek tisíc korun. "Pro začínající střelce jsme vybaveni na špičkové úrovni. Můžeme jim poskytnout jak zbraně, tak i střelivo. Ale na vyšší úrovni už tento koníček něco stojí. Kalhoty, kabát, flinta, řemen - to nejsou laciné záležitosti," vysvětluje dlouholetý úspěšný střelec.
    V novoměstském oddíle také pečlivě dbají na výchovný smysl střelby. Na prvním místě se u mladých střelců pečlivě sleduje jejich školní prospěch. Nebývá výjimkou, kdy musí právě z těchto důvodů mladý sportovec skončit. "Vždycky mladým říkám, že střelec je uvážlivý a nedělá zmatky. To platí i ve škole, ta musí být pro mladé na prvním místě," sympaticky dodává Dvořák.
    Přes tyto skutečnosti zůstává sportovní střelba okrajovým sportem, který rozhodně není v centru pozornosti. Spíše naopak. Po olympijských medailových hodech a velké publicitě vždy přichází dlouhý půst. "Bohužel mezi veřejností je náš sport zafixovaný jako nebezpečný, protože jde o zbraně. Přitom se jedná o jeden z nejbezpečnějších sportů, který je pečlivé hlídaný trenéry i rozhodčími. Na rozdíl třeba od hokeje či fotbalu, kde jsou zranění naprosto běžná, nepamatuji, kdy jsme naposledy něco podobného řešili. Proto lze jen těžko předpovídat, kam se bude sportovní střelba dále ubírat," uzavírá předseda Sportovně střeleckého klubu v Novém Městě na Moravě Jindřich Dvořák.

Vloženo: 9.11.2013, autor: Michael Fiala,
redaktor čtrnáctideníku Hitmagazín


Pohár AVZO Horní Cerekev

V neděli dne 12.8 2012 se v Horní Cerekvi konala soutěž "Pohár AVZO Horní Cerekev". Novoměstští střelci se mezi 53 účastníky tohoto závodu vůbec neztratili. Na prvním místě v libovolné malorážce 60 ran vleže v kategorii muži junioři se umístil Jiří Materna s nástřelem 584 bodů. Materna vyhrál i polohový závod na 3x20 ran s nástřelem 569 bodů, kde ho se stejným výsledkem z 2.místa stíhal reprezentant ČR Petr Nymburský. V kategorii 60 ran vleže ženy juniorky dorost se na 18. místě umístila Michaela Marková s nástřelem 551 bodů, těsně za ní se skončila Martina Měcháčková s výsledkem 541 bodů. 22. a 23. místo obsadili chlapci Pazourek Ondřej nástřelem 536 bodů a Večeřa Václav s 524 body.
    Na téže střelnici navazovalo po uvedeném závodě střelecké soustředění mladých střelců kraje Vysočina, kterého se naši čtyři dorostenci zúčastnili. Zdokonalovali se v teorii a hlavně v praktické střelbě. Celé soustředění bylo zaměřeno jako příprava na třetí kolo ČPTM (Český pohár talentované mládeže) v Plzni.

Vloženo: 6.9.2012, autor: Jindřich Dvořák


Závody ve sportovní střelbě v Novém Městě

Ve dnech 23. června a 4. srpna pořádal sportovně střelecký klub Nové Město na Moravě závody ve střelbě z malorážky. Dne 23. června se konaly závody ve střelbě z libovolné a sportovní malorážky na 50 metrů pro kategorie muži, ženy, junioři a dorostenci. Účastnilo se 19 závodníků, z nichž tři přicestovali až ze Slovenské republiky. Závod se střílel za velmi pěkného počasí, což se projevilo na dobrých výkonech všech zúčastněných střelců. V soutěži na 60 ran vleže v kategorii muži zvítězil Jiří Materna ze Žďáru nad Sázavou ziskem 588 bodů, kategorii žen a juniorek ovládla nástřelem 582 bodů Ivana Zelená z Velkého Meziříčí a v dorosteneckém klání zvítězil s 587 body Denis Červenka ze Slovenska. Z domácích střelců se nejlépe předvedl teprve dvanáctiletý Ondřej Pazourek, který i přes nepovedený úvod získal mezi dorostenci nástřelem 536 bodů páté místo. Ve střelbě z malorážky na 3x20 ran (střílí se 20 ran ve stoje, 20 ran v leže a 20 ran ve stoje) zvítězil opět Jiří Materna ze Žďáru s nástřelem 573 bodů. Mezi ženami byla nejlepší Daniela Kožuriková z Prahy s 546 body.
   Závod v olympijské disciplíně na 3x40 ran (40 v leže, 40 ve stoje, 40 v kleče) konaný 4. srpna na střelnici v Novém Městě zůstal zřejmě ve stínu olympiády a dovolených. Zúčastnili se ho pouze čtyři střelci, mezi nimiž nakonec ziskem 1135 bodů zvítězil ždárský střelec Jiří Materna. O jediný bod za ním skončil Viliam Kováč, třetí místo vystřílel Pavel Pech s 1118 body a čtvrtý zůstal s 1094 body Daniel Kováč, všichni závodící za Slatinu Brno.

Vloženo: 6.9.2012, autor: Jindřich Dvořák


Tři zlaté v Novém Městě

Posledním závodem sezóny ve střelbě ze vzduchových zbraní, kterého se zúčastnili i střelci z AVZO Nové Město na Moravě, bylo Mistrovství AVZO TSČ České republiky, které se konalo 26. a 27. března 2011 v Hanušovicích.
    První den dopoledne stříleli dva mladí střelci VzPu 30 ran vleže. V kategorii do 12 let byl Patrik Marek na 7. místě s nástřelem 271 bodů. V kategorii do 14 let se umístil Václav Večeřa na 13. místě, když se mu závod nepovedl i vinou trenéra a nastřílel 274 bodu.
   V neděli ve třech disciplínách novoměšťáci získali 3 tituly mistra republiky. Tituly získali: Hlaváčková Marie ve VzPi 40 ran ženy nastřílela 355 bodů, Lukáš Řádek ve VzPu 60 ran junioři 551 bodů a Materna Jiří ve VzPu 60 ran muži 576 bodů. Stříbrnou medaili získal Petr Kaman v VzPu 60 ran muži s nástřelem 564 bodů.
   Mistrovství republiky se zúčastnilo 132 střelců, z toho bylo 37 střelců z kraje Vysočina, kteří celkem získali 18 medailí, z toho 9 zlatých, 4 stříbrné a pět bronzových.

Vloženo: 18.4.2011, autor: Karel Marek

Naši medailisté : 
Marie Hlaváčková Lukáš Řádek Petr Kaman a Jirka Materna

Lukáš Řádek opět na "bedně"

MČR SpKu 2010

24.10.2010 se na brněnské střelnici konalo mistrovství České republiky ve střelbě ze sportovní kuše na 10 metrů, kde náš člen střeleckého klubu Nové Město na Moravě Lukáš Řádek vybojoval 3. místo o jeden bod za druhým Vojáčkem a 8 bodů za vítězným Matoušem – oba z  Brna. V soutěži družstev společně s Jirkou Maternou a Petrem Kamanem obsadili druhé místo.


Vloženo: 13.10.2010, autor: Jindřich Dvořák


Dvojnásobný titul Mistr republiky AVZO

Dne 28.8.2010 se v nedávno zatopené Chrastavě u Liberce konalo MČR AVZO ve sportovní střelbě, kde měla zastoupení i novoměstská organizace. Největší radost nám udělal dvojnásobným titulem Mistr České republiky AVZO Jiří Materna. Ovládl obě disciplíny, v LM 60 ran vleže dosáhl nástřelu 593 bodů a v polohovém závodě LM 3x40 ran nastřílel 1148 b. Dalším úspěšným zástupcem Nového Města byl Petr Kaman, který nástřelem 587 bodů v LM 60 ran vleže a 1118 bodů v LM 3x40 ran obsadil v obou disciplínách 2. místa za Maternou. Za novoměstskou střeleckou mládež se mistrovství zúčastnil Lukáš Řádek, který se nenechal zahanbit výsledky starších kolegů a v SM 60 ran vleže nastřílel 575 bodů, které ho vynesly na 2. místo. V polohovém závodě SM 3x20 ran, kde byly sloučeny kategorie, takže soutěžil i s jednou členkou vítězného družstva z MS v Mnichově, nastřílel 553 body, které mu zajistily 3. místo.

Vloženo: 8.9.2010, autor: Milan Marek


Mistrovství republiky AVZO

Pět medailí z Mistrovství republiky AVZO dovezli 29.8.2009 tři novoměstští střelci. V disciplině LM 60 ran vybojoval zlatou medaili a tím titul mistra republiky Petr Kaman za vynikající nástřel 593 bodů, když v páté 10ti ranné položce dosáhl absolutních 100 bodů. Jiří Materna s nástřelem 578 bodů obsadil 10. místo, když se mu v posledních dvou položkách nedařilo. V kategorii dorostu SM 60 ran Lukáši Řádkovi uteklo první místo jedním bodem, proto obdržel "jen" stříbrnou medaili za nástřel 581 bodů.
V disciplině LM 3x20 ran se dařilo Petru Kamanovi, který výsledkem 571 bodů získal druhý titul Mistra republiky a tím i zlatou medaili. Druhý a tedy stříbrný byl Jiří Materna s nástřelem 569 bodů. V kategorii dorostu Lukáš Řádek v osobním rekordu nástřelem 549 bodů získal brozovou medaili.
Děkujeme našim střelcům za úspěšnou reprezentaci našeho klubu a tím i Nového Města na Moravě.

3. kolo ČPTM v Brně

Lukáš Řádek se 23.8. a 24.8.2009 zůčastnil 3.kola ČPTM v Brně, kde se mu nedařilo tolik, jako v druhém kole. V SM 60 ran nastřílel pouze 571 bodů a umístil se na 20. místě. Ve VzPu 40 ran nastřílel 364 bodů a umístil se na 21. místě. Jen v neděli v SM 3x20 ran si zlepšil náladu, když se mu povedlo zlepšit si osobní rekord nástřelem 545 bodů a obsadil 4.místo.
5. a 6.září má před sebou poslední 4.kolo v Plzni.

Vloženo: 3.9.2009, autor: Karel Marek


Úspěchy klubových střelců

14.června 2009 se střílela VC SSK Nové Město na Moravě ve sportovní pistoli 30+30. Novoměstští střelci se umístili: 1. Václav Kostříž , 2. František Smaženka,
11. Jindřich Dvořák, 15. Artur Kostříž, 17. Marie Hlaváčková a 19. Jiří Zach.

V sobotu 27.6.2009 se střílela VC SSK Nové Město na Mor. V LM a SM 60 ran vleže. V kategorii muži byl Milan Marek 5. V kategorii dorostu získal 2. místo Lukáš Řádek. V neděli ve společném závodě SM 3x20 byl Milan Marek 4.

4. a 5. června bylo II. kolo ČPTM v Brně kde se Lukáš Řádek umístil v disciplinách: SM 60 ran vleže 6.místo nástřel 576 b. VzPu 40 ran – 6.místo, nástřel 372 b. a
SM 3x20 – 9.místo, nástřel 530 b.

Okresní přebor ve střelbě LM a SM se konal 12.7.2009 v Martinicích odkud Lukáš Řádek dovezl dva tituly okresního přeborníka. V závodech: SM 60 – 571 bodů a SM 3x20 – 524 bodů.

SSK Nové Město na Mor. Uspořádal v sobotu 8.srpna 2009 závod ve střelbě z LM 3x40 a SM 3x20. V LM 3x40 zvítězil Jiří Materna s nástřelem 1126 b. a náš střelec Milan Marek byl na 5. místě. V závodě SM 3x20 vyhrál Lukáš Řádek nástřelem 531 b.

V Horní Cerekvi se konal 9. srpna 2009 závod o Pohár AVZO Horní Cerekev ve střelbě z LM a SM 60 ran vleže a 3x20 ran. Závodu se zúčastnili dva závodníci za naši organizaci. V závodě LM 60 jsme získali první a druhé místo a to Petrem Kamanem a Jirkou Maternou, když Petr nastřílel 588b. a Jirka o dva body méně. Ti samí střelci v závodě LM 3x20 získali první a třetí místo. První místo si vystřílel Jirka Materna s 
571 b. a třetí Petr Kaman 558b.

V neděli 16.8.2009 se střílela VC SSK Chotěboř, která byla pro střelce z Vysočiny zároveň Přeborem regionu Vysočina. V Přeboru regionu se naši dva střelci Milan Marek a Lukáš Řádek umístili: Milan v LM 60 ve velké konkurenci na 13.místě s nástřelem 554 b. a dorostenec Lukáš Řádek v SM 60 na 6.místě nástřelem 568 b. V závodě LM 3x20 skončil Milan Marek šestý a Lukáš si v kategorii dorostu SM 3x20 novým osobním rekordem 541 bodů vystřílel titul Přeborník kraje Vysočina pro rok 2009.

Vloženo: 17.8.2009, autor: Karel Marek


Jarní cena SSK 50 mládeže - Brno 7.4.2007.

Této soutěže se zúčastnili naši dva střelci. Šrámek Jan na 5. místě s 594 body a Zavřel Adam s 573 body na místě 24, když Šrámkovi na vítězství chyběli 4.body a Zavřelovi chybělo 15 bodů. Tato soutěž je považovaná za malé mistrovství republiky a konkurence závodníků vynikající.

Vloženo: 14.4.2007, autor: Karel Marek


Velký úspěch novoměstských střelců na Mistrovství republiky.

Na Mistrovství republiky AVZO v Hanušovicích 31.3. až 1.4.2007 ve střelbě ze vzduchových zbraní získali naši střelci 6 medailí. Zlatou získal Jiří Materna ve VzPu 60 ran muži. Ve stejné kategorii získal bronzovou medaili Petr Kaman. Stříbrné medaile získali v kategorii VzPu 30 vleže - Šrámek Jan, VzPi 40 ran ženy - Nováková Kateřina a VzPi 60 ran muži - Svoboda Vítězslav. V kategorii dorostu VzPu 40 ran vstoje si bronzovou medaili vystřílel Babáček Jindřich, 4. místo obsadil Lukeš Vojtěch a sedmý byl Žák Vojtěch. V Kategorii VzPu 30 ran vleže chlapci do 14.let se na 10. a 11. místě umístili Kozáček Martin a Zavřel Adam. Gratulujeme.

Vloženo: 14.4.2007, autor: Karel Marek


Mistrovství Evropy ve Francii 12. až 18. 3.2007.

Na Mistrovství Evropy ve francouzském městě Deauville soutěžilo 611 závodníků z 47 států. Naši reprezentanti dosáhli velmi dobrých výsledků. Získali celkem 8 medailí, z toho 4 zlaté, jednu stříbrnou a 3 bronzové. V hodnocení národů podle zisku medailí skončila naše výprava za Německem a Ruskem na neuvěřitelném třetím místě, což se v halové střelbě dosud nikdy nepodařilo.
Na tomto Mistrovství reprezentovala naši republiku i "novoměšťačka" Petra Kaštánková , která ve VzPu 40 ran vstoje, jako naše nejlepší česká juniorka, získala 20. místo. V družstvech byly naše děvčata páté se ztrátou 4. bodů na 3. místo Rusek. Zvítězilo družstvo Německa s nástřelem 1176 bodů.

Vloženo: 14.4.2007, autor: Karel Marek


Mistrovství ČR 2007 dne 10. a 11.2.2007

Mistrovství České republiky ve sportovní střelbě ze vzduchových zbraní se konalo v Plzni 10. a 11. února 2007. V sobotu 10.února se střílely disciplíny ze vzduchové pistole a v neděli se dostřelovala standartní vzuchová pistole. V neděli od 9 do 17 hodin se střílely všechny disciplíny a kategorie vzduchová puška od mladších dorostenců a dorostenek až po ženy a muže. Ve 13 hodin nastoupila ke střelbě Petra Kaštánková mezi juniorkami a postoupila mezi osm nejlepších do finále, po kterém se umístila na 5. místě s celkovým nástřelem 491,7 bodů. V dalších dvou směnách nastupovali na střeliště novoměstští střelci ke střelbě ze VzPu 40 ran vstoje v kategorii mladších dorostenců. V předposlední směně nastoupil Jindra Babáček, který dosáhl 369 bodů a obsadil 17.místo a Vojta Žák obsadil 35.místo s nástřelem 332 bodů. V poslední směně střílel Vojta Lukeš s výsledkem 358 bodů na 20.místě a Lukáš Řádek nastřílel 351 bodů a obsadil 27.místo.
Družstvo SSK Nové Město na Moravě se umístilo na 4. místě. Ve složení Babáček, Lukeš a Řádek dosáhlo 1078 bodu. Naše družstvo bylo jediné složené z členů jednoho klubu. Ostatní družstva byla družstva krajů složená ze nejlepších vybraných střelců několika klubů. 7.místo obsadilo družstvo Vysočiny s nástřelem 1020 bodů, které bylo složeno ze střelců Žáka z Nového Města, Havlíka z Třeště a Sváčka z Pelhřimova.

Vloženo: 17.2.2007, autor: Karel Marek


Mistrovství AVZO TSČ ČR 2006 dne 22. 7. 2006

Novoměští sportovní střelci Petr Kaman a Jiří Materna reprezentovali náš klub na Mistrovství AVZO České republiky dne 22.7.2006 v Chrastavě u Liberce. Petr Kaman získal mistrovský titul ve střelbě z malorážky 60ran vleže nástřelem 581 bodů a v téže disciplíně byl Jiří Materna pátý s 573 body. Ve druhé disciplině malorážka 3x20 ran získal mistrovský titul opět Petr Kaman s nástřelem 567 bodů a Jiří Materna byl druhý s nástřelem 563 bodů. Blahopřejeme těmto střelcům a děkujeme za dobrou reprezentaci našeho klubu. Výsledky jsou pod odkazem soutěže

Vloženo: 25.7.2006, autor: Karel Marek


Velká cena SSK Nové Město na Moravě dne 8. 7. 2006

Střelecký závod Velká cena SSK Nového Města na Moravě, uspořádal náš střelecký klub 8.7.2006 na místní sportovní střelnici ve střelbě z malorážky 60 ran vleže za účasti 29 střelců. Střelci byli rozděleni do dvou kategorií: I.kategorie-muži a junioři, II.kategorie-dorost, juniorky a ženy. Nejlepšího výsledku dosáhl Petr Kaman ze Žďáru nástřelem 595 bodů ze 600 možných, druhý byl Vojáček Zdeněk z Chotěboře 587 bodů a třetí Pokorný David z Brna nástřelem 581bodů. Na 11.místě skončil místní závodník Marek Milan s 565 b.
V kategorii dorost zvítězil náš střelec Babáček Jindřich s nástřelem 569 bodů, druhá byla Přibylová Ivana se stejným nástřelem 569 bodů, třetí byla juniorka Michalová Jana z Mostiště s nástřelem 558 bodů. Místní střelci se umístili na 7.místě Šrámek Jan 551 bodů, 8.místě Lukeš Vojtěch 539 bodů, 9.místě Žák Vojtěch 539 bodů, 11.místě Řádek Lukáš 524 body a 13.místě Zavřel Adam. Všichni závodníci byli spokojeni jak s průběhem soutěže, tak i s cenami věnovanými novoměstskými podnikateli. SSK jim za poskytnuté ceny děkuje. Rovněž děkujeme rodičům Jendy Šrámka za pomoc při organizaci střeleckého závodu. Výsledky jsou pod odkazem soutěže

Vloženo: 25.7.2006, autor: Karel Marek


Soustředění mládeže regionu Vysočina 1. - 5. 7. 2006

Střelecké soustředění v Horní Cerekvi bylo uskutečněno ve dnech 1.-5.7.2006 za účasti vybraných mladých talentovaných střelců kraje Vysočina. Z našeho střeleckého klubu byli vysláni čtyři střelci. Příjezd byl v sobotu odpoledne. Po ubytování jsme zahájili výcvik ve střelbě kontrolním závodem. Druhý den jsme v rámci soustředění odjeli do Prosiměřic u Znojma kde jsme se zůčastnili střeleckého závodu LM,SM 60 ran vleže. Nejlepší z účastníků soustředění byla Přibylová Ivana z Třeště. Obsadila 4.místo s 568 body. Naši střelci se umístili: Na 6.místě Jindra Babáček s nástřelem 562 bodů, na 8.místě Jan Šrámek 558 bodů, na 10.místě Vojta Žák a na 12.místě Vojta Lukeš. Další dny byl trénink zaměřen na nácvik poloh vstoje a vkleče v malorážce a polohu vstoje ve vzduchovce. V den odjezdu dopoledne stříleli závěrečný kontrolní závod. Už na tomto kontrolním závodě se projevily zkušenosti získané na soustředění zásluhou zkušených trenérů Šenkapoula a Tůmy z Třeště a našeho trenéra Karla Marka. Dle vyjádření účastníků se jim soustředění líbilo, jak po stránce výcviku sportovní střelby, tak i po stránce kulturní, kdy měli možnost se i vykoupat na místním koupališti a společných večeřích na střelnici při grilování a kde bylo provedeno vyhodnocení dne. Zde si můžete prohlédnout foto z tohoto soustředění.

Vloženo: 25.7.2006, autor: Karel Marek